• Home
  • Patek Philippe 3940 Perpetual Calendar

Patek Philippe 3940 Perpetual Calendar

Overzicht

Patek Philippe is een Zwitserse fabrikant van luxehorloges.

Op 1 mei 1839 richtten de Poolse zakenman Antoni Patek en de Poolse horlogemaker Franciszek Czapek in Genève samen een bedrijf op dat zij Patek, Czapek & Cie noemden. Czapek woonde sinds 1832 in Zwitserland en veranderde zijn naam in François Czapek toen hij genaturaliseerd werd.
Het bedrijf liep goed maar ze gingen in 1844 uit elkaar en richtten ieder een eigen bedrijf op: Patek & Cie en Czapek & Cie.

In 1844 ontmoette Patek de Franse horlogemaker Jean-Adrien Philippe, die zijn nieuwe uitvinding demonstreerde: het eerste horloge zonder opwindsleutel. Patek en Philippe besloten vanaf 1845 samen te werken en in 1851 werd hun bedrijf Patek Philippe & Cie opgericht. In 1901 werd de naam officieel Ancienne Manufacture d’Horlogerie Patek Philippe & Cie, S.A.

 

In 1932 werd Patek Philippe overgenomen door Charles en Jean Stern, waarna de bedrijfsnaam veranderde in Patek Philippe S.A. Thierry Stern (4de generatie) is in 2009 als president aangetreden. Het bedrijf heeft 70 patenten en produceert het gehele uurwerk in eigen huis. De Sky Moon Tourbillon (ref. 5002 P) is het duurste horloge ter wereld, hoewel het mechanisch is (zelf opwinden) en niet waterdicht. Er worden jaarlijks drie exemplaren gemaakt. Het horloge bestaat uit 686 onderdelen en heeft veel gecompliceerde functies.

 

✓ Gratis bezorging in heel Europa.
✓ Bezorgtermijn: Nederland 7 dagen, bezorging Europa 14 dagen.
✓ Betaal uiterlijk voor 25 februari eenvoudig met iDeal via uw BVA Account of bankoverschrijving.

In de kavellijst vind je alle kavels en plaats je eenvoudig een bod. Heb je nog geen gratis account? Registreer je dan hier. Mocht je nog vragen hebben, dan staat onze klantenservice elke dag voor je klaar.

Veilinggegevens

Start veiling vrijdag 15 februari 2019 om 12:30 uur
Sluiting vanaf donderdag 21 februari 2019 om 21:00 uur
Kijkdag(en) donderdag 21 februari 2019 van 09:00 uur tot 12:00 uur
(Plan route)
Wij adviseren je van de kijkdag gebruik te maken.

Toelichting

Wanneer je de kavel in ontvangst neemt vragen wij je te tekenen voor een goede ontvangst. Daarmee geef je aan dat je de kavel juist en compleet hebt ontvangen. Controleer bij ontvangst dan ook altijd je kavel, ook als deze in een verpakking zit.

Indien in de laatste vijf minuten voor het sluiten van een kavel nog een bod wordt uitgebracht dan wordt de openingstijd met vijf minuten verlengd.

Wanneer er in de laatste minuut, voor het vooraf ingestelde sluitingstijdstip, niet op een kavel geboden is dan blijft deze geopend tot de sluiting van het laatst sluitende kavel in de veiling.

Retourneren?
Dit betreft een openbare veiling waardoor de kavels in deze veiling niet op basis van het wettelijk herroepingsrecht geretourneerd kunnen worden. Voor meer informatie zie Contact en vragen.

Naast online bieden is het mogelijk de sluiting van de veiling bij te wonen en ten overstaan van de veilingmeester in de veilingzaal biedingen uit te brengen. De sluiting van de openbare veiling vindt plaats op de Kryptonweg 8, 3812 RZ te Amersfoort. Je kunt je vooraf per e-mail aanmelden via veilingmeester@bva-auctions.com. Dit kan tot uiterlijk 15.00 uur op de dag van sluiting.

Veilig en betrouwbaar
Toezichthouder veilingen in Nederland: notaris mr. Th.A. Ritsema of zijn waarnemer, verbonden aan Nysingh advocaten – notarissen N.V. te Zwolle.
Toezichthouder veilingen in België: Gerechtsdeurwaarder Frank Spruyt te Brussel.

Tijdens de veiling kunnen wij actieve bieders telefonisch of schriftelijk benaderen om biedingen te controleren. Dit doen we om bieders en het biedproces te beschermen. Het is daarom belangrijk dat je als bieder tijdens de veiling bereikbaar bent.

Populair in deze veiling