• Home
  • Onze vastgoedveilingen

Onze vastgoedveilingen

BVA Auctions organiseert regelmatig vastgoedveilingen. Bieden in deze vastgoedveilingen kan, in korte tijd, volledig online gebeuren. U hoeft uw huis niet meer uit om uw nieuwe huis te kopen!

Als u onderstaande stappen volgt dan is het bieden een fluitje van een cent! Toch niet helemaal duidelijk? Neem vrijblijvend contact met ons op.


Biedprotocol:

Basisregistratie

Om mee te kunnen bieden moet u zich éénmalig registreren. Indien gewenst kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte bent van aankomende verkopen.

  • U klikt op de knop registreren op de site. Vervolgens vult u uw gegevens in en u kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. U ontvangt van ons direct een e-mail ter bevestiging. Zodra u bevestigt, bent u geregistreerd.

Zoeken naar kavels

Waarschijnlijk heeft u al een object op het oog. Er zijn verschillende mogelijkheden om de kavels te vinden:

  • bekijk de kavels per verkoop in de verkoopkalender;
  • gebruik de zoekfunctie bovenaan de pagina,of;
  • kavels waarop u heeft geboden of die door u als favoriet zijn aangemerkt zijn, indien ingelogd, terug te vinden bij 'Kavels volgen'.


Biedtoegang

U heeft het object gevonden en wilt graag bieden! U moet voor iedere verkoop toestemming aanvragen om deel te nemen. Na aanvraag ontvangt u van ons een e-mail met instructies. Veelal betreft dit een verzoek tot legitimatie en legalisatie en, indien u bedrijfsmatig handelt, wordt een uittreksel van het Handelsregister gevraagd. Daarnaast wordt er een borg gevraagd. Dit kunt u op de betreffende veilinginformatie-pagina terugvinden.

Het object bezichtigen

Wilt u het object bezichtigen? Dat kan. Bij elke kavel staat aangegeven wanneer de kijkdagen plaatsvinden. Vanzelfsprekend kunt u een object ook bezichtigen voor u zich registreert, in dat geval kunt u zich aanmelden o.v.v. het object en de gewenste kijkdag via vastgoed@bva-auctions.com.

Zorg er voor dat u de informatie op de website goed bestudeerd heeft voordat u aan het verkoopproces deelneemt.

Het verkoopproces: Opbod

De kavels worden afhankelijk van de verkoop enkele minuten tot enkele dagen per opbod aangeboden. Start- en sluitmoment van het opbodproces staan vermeld bij het te verkopen object. Het uiteindelijk te betalen bedrag is het hoogste bod plus verkoopkosten, overdrachtsbelasting en/of BTW.

Indien een kavel ook wordt afgeslagen staat er mogelijk plokgeld vermeld. Dit bedrag wordt na gunning van het kavel uitgeloofd aan de hoogste bieder bij opbod.

Het verkoopproces: Afslag

Controleer vooraf goed of een kavel alléén per opbod, of per opbod en afslag (executieveiling) verkocht gaat worden.

Tijdens de afslag zakt in enkele minuten tijd de teller naar beneden. Degene die dan op ‘mijn’ drukt is de hoogste bieder voor het bedrag waar de teller op stond toen koper op ‘mijn’ drukte (het opbodbedrag vermeerderd met het afmijnbedrag), plus verkoopkosten, overdrachtsbelasting en/of BTW. Wanneer er tijdens de afslag niet wordt gemijnd, is de hoogste bieder in het opbodtraject de hoogste bieder.

Gunning door verkoper en definitieveverkoop

Na afloop van de online verkoop start de periode van recht van beraad c.q.gunning (normaliter 3 werkdagen). Verkoper bepaalt uiteindelijk of het kavel wordt gegund.

De bieder aan wie gegund wordt ontvangt daarvan binnen genoemde periode bericht en is daarmee de koper. Binnen 3 werkdagen na de gunning ondertekent de koper het koopcontract en het notarieel transport vindt uiterlijk zes weken na gunning plaats.