• Home
  • BVA Automotive auto kopen

BVA Automotive auto kopen


Auto kopen - Hoe werkt het?

U kunt zich registeren via de button registreren op onze website. Vervolgens vult u uw gegevens in en kiest u zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. U ontvangt daarna van ons een e-mailbericht (activeringsbericht), waarmee wij uw e-mailadres controleren. Volg de instructies in deze e-mail. Vervolgens kunt u inloggen door te klikken op de knop ‘inloggen’ en uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Tijdens de kijkdag (datum, tijdstip en locatie staat bij de betreffende veilinginformatie beschreven) kunt u de auto’s bezichtigen en uitgebreid inspecteren. Indien aanwezig, kunt u de onderhoudsboekjes en andere relevante documenten ook inzien. In de meeste gevallen is het mogelijk om de auto te starten, echter niet mogelijk om een proefrit te maken. Wilt u meer informatie? Onze medewerkers ter plaatse helpen u graag!

Via bva-automotive.com en/of bva-auctions.com kunt u bieden op een kavel. Bij elk kavel staat aangegeven wat de bijkomende kosten zijn (opgeld en/of handeling fee).Onderaan het kavel staat een ‘box’ waarin u het bedrag kunt invoeren dat u wilt bieden. Zodra u klikt op ‘bekijk uw bod’, wordt uw bod uitgerekend (incl. veilingkosten en BTW, maar excl. handeling fee). Vervolgens kunt u uw bod accorderen. Pas nadat u akkoord hebt gegeven, heeft u een bieding gedaan. Bent u de hoogste bieder van een kavel? Dan ontvangt u vervolgens per email een factuur.

Let op! Wij willen u nadrukkelijk erop wijzen dat het bieden in onze veilingen niet vrijblijvend is. Een eenmaal geplaatst bod is bindend. U dient de kavel(s) af te nemen voor het door u geplaatste bod en op te halen op de afhaaldag, zoals vermeld op de website.

NB: u krijgt geen garanties op de werking en de staat van de auto’s. Wij adviseren u om de kijkdag te bezoeken en de auto’s, waarin u geïnteresseerd bent, persoonlijk te inspecteren.

Let op! Consumenten zijn bij verkopen per opbod niet beschermd middels de wet Verkoop op afstand. Raadpleeg hiervoor de Algemene Voorwaarden van BVA Auctions.

Bij de biedgegevens (of veilinginformatiepagina) op de site kunt u achterhalen of er na het sluiten van de veiling nog een gunning van de kavels plaatsvindt door de opdrachtgever. Het kan namelijk zijn dat indien een bepaald inimumbedrag niet wordt gehaald, de opdrachtgever besluit de kavel(s) niet te gunnen (uit te leveren). Na het sluiten van de veiling worden facturen binnen 48 uur per e-mail verzonden. In het geval u meebiedt in een veiling onder voorbehoud van gunning kan het sporadisch voorkomen dat er oponthoud in het uitleveren van de facturen is. In dergelijke gevallen zal hierover een bericht worden verzonden. Zodra u een factuur heeft ontvangen, betekent dat de kavel dus gegund is.

Als u de hoogste bieder bent na het sluiten van een veiling én de kavel is gegund, ontvangt via uw e-mail een factuur. Deze kunt u op 3 verschillende manieren betalen:

Betalen middels de link naar IDEAL betalen via uw eigen bank
Betalen via uw eigen bankoverschrijving naar het rekeningnummer bij de ABN AMRO: 49.15.48.788
T.n.v.: Stichting Derdengelden BVA
O.v.v.: uw factuur- en klantnummer
IBAN: NL35ABNA0491548788
BIC/SWIFT: ABNANL2A.
Betalen bij het ophalen van uw kavel. Let op dat uw pin saldo toereikend is en uw bank uw pinlimiet voor die dag eventueel verhoogd heeft.

Indien u niet zelf de gegunde auto kunt afhalen en iemand anders de auto voor u op komt halen, vul dan van tevoren het machtigingsformulier (particulier of bedrijf) in. Dit formulier kunt u via onderstaande button downloaden en printen. De gemachtigde persoon dient bij het ophalen van de kavel een ingevuld en ondertekend machtigingsformulier bij zich te hebben mét een kopie van uw identiteitsbewijs.

Download machtigingsformulier

Op de afhaaldag meldt u zich bij de administratiebalie met uw factuur. Hier wordt gecontroleerd of uw betaling is bijgeschreven op onze rekening. Nadat de betaling is afgehandeld ontvangt u de originele factuur en autopapieren. U kunt vervolgens met de autopapieren bij het dichtstbijzijnde postkantoor de auto laten overschrijven op eigen naam. Let op: U dient hiervoor uw geldige Nederlandse rijbewijs mee te nemen. Na inlevering van het vrijwaringbewijs bij de BVA Automotive medewerker, worden u de sleutels van het auto overhandigd en kunt u het auto meenemen.

Bent u een buitenlandse koper en wilt u het auto exporteren, dan dient u na het afhalen van de kentekenpapieren dit te regelen via het GWK kantoor in Amersfoort, Stationsplein 73, 3818 LE Amersfoort, telefoon +31 33 463 58 05.

Footer BVA Auctions