• Home
  • BVA Automotive Auto inbrengen

BVA Automotive Auto inbrengen

Auto inbrengen - Hoe werkt het?

Voordat u uw voertuig(en) kunt veilen dient u zich te registreren als inbrenger bij BVA Automotive. Bent u al geregistreerd? Log dan in via “Mijn BVA”. Vervolgens kunt u met behulp van onze software het te veilen voertuig omschrijven en voorzien van foto’s in het systeem. Via de software is het ook mogelijk om uw eigen advertentiekanalen in te zetten. Houdt u er wel rekening mee dat u gedurende veiling uw voertuig(en) niet kunt verkopen buiten de veiling om.

De stappen zijn als volgt:

1. Voer op onze website het kenteken en de kilometerstand van het voertuig in.
2. Bepaal, indien niet direct getoond, de juiste uitvoering
3. Omschrijf het voertuig via de voor gedefinieerde velden
4. Voeg tenminste 6 duidelijke foto’s toe
5. Omschrijf de schades en toon deze door middel van extra foto’s
6. Zodra u uw voertuig heeft ingevoerd sturen wij u binnen 24 uur de verwachte veilingopbrengst
7. Vervolgens levert u uw voertuig digitaal aan bij BVA Automotive met een verwachte leverdatum
8. Wij verzoeken u vriendelijk het voertuig minimaal 3 dagen voor de gekozen veiling naar onze locatie in Putten, aan de Ruitenbeek 9 te brengen
9. Zodra wij uw voertuig hebben ontvangen zal BVA Automotive de verkoop afronden

Het fysiek aanleveren van voertuigen voor de Wekelijkse autoveiling (de vaste wekelijkse veiling met een groot en gevarieerd aanbod van voertuigen) kan iedere dinsdag tot 16.00 uur voordat de veiling op woensdag ‘online gaat’. Ten eerste dient er voorafgaand aan de veiling een raamovereenkomst te worden getekend als u bedrijfsmatig voertuigen gaat inbrengen. Ter plekke wordt er een contractformulier ingevuld met alle benodigde gegevens. Voor het inbrengen van een voertuig geldt een inbrengfee. Deze dient voorafgaand aan de veiling te worden. Voor meer informatie over de tarieven kunt u contact met ons opnemen.

De (of ingebrachte) aangebrachte auto’s moeten aan enkele voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de Wekelijkse veiling. Alle zaken die bekend zijn rondom het voertuig dienen te worden vermeld. Dit geldt voor zowel bijzondere opties als voor (niet herkenbare) gebreken. Indien na verkoop wordt geconstateerd dat er alsnog gebreken naar voren komen, dient u te allen tijde het voertuig terug te nemen en het evt. reeds uitbetaalde bedrag te crediteren. Daarnaast zullen eventuele ontstane kosten op u worden verhaald. Brengt u een auto in namens een andere eigenaar, download dan het machtigingsformulier.

Indien u een voertuig bij BVA Automotive ter veiling aanbiedt, bepaalt u zelf het bedrag dat u minimaal voor het voertuig wilt ontvangen. BVA Automotive adviseert u graag bij het bepalen van deze prijs. Indien uw opgegeven minimumprijs wordt behaald, wordt uw voertuig zonder overleg ‘gegund’. Mocht het zo zijn dat de prijs lager is dan de minimum prijs die u heeft aangegeven, dan nemen wij contact met u op om te overleggen of u het voertuig wel of niet wilt gunnen. De opbrengst van de geveilde voertuigen worden u altijd direct naar de veiling toegestuurd.

Wanneer BVA Automotive alle gegevens heeft ontvangen, wordt het voertuig indien nodig uitgebreid beschreven en gefotografeerd door ervaren medewerkers. Na het schrijven en fotograferen wordt het voertuig klaargezet voor de kijkdag. De kijkdag vindt altijd plaats op zaterdag.

Vanaf woensdagmiddag 17.00 uur is de Wekelijkse Autoveiling geopend en kunt u via de site, of via ‘mijn BVA’ uw voertuig(en) volgen. Zo blijft u continu op de hoogte van de huidige opbrengst van uw voertuig.

Na het sluiten van de veiling ontvangt u de volgende ochtend direct een email met de opbrengst per ingebracht voertuig. Indien het voertuig het minimum bedrag heeft behaald zal deze zonder overleg worden gegund. Voertuigen met een opbrengst onder het minimum bedrag worden aan u voorgelegd ter gunning.

Na het sluiten van de veiling ontvangt de hoogste bieder, indien u het voertuig heeft gegund, een factuur via de email. Indien u het kenteken nog niet volledig heeft achtergelaten bij het voertuig moet het volledige kenteken minimaal 1 werkdag voor de afhaaldag volledig aanwezig te zijn. Met deze factuur kan de koper tijdens de afhaaldag zijn/haar aankoop afhalen. Alle voertuigen dienen te allen tijde voorafgaand aan het afhalen per bank te zijn betaald door de koper. De koper kan op de afhaaldag naar het postkantoor gaan om het voertuig te naam te stellen.

Na inlevering van het vrijwaringbewijs bij de BVA Automotive medewerker, worden de sleutels van het voertuig overhandigd. De vrijwaring en de betaling worden u vervolgens z.s.m. toegezonden respectievelijk overgemaakt.

Indien gewenst kan BVA Automotive ook bij u op locatie een Solo veiling organiseren. Hierbij wordt er een aparte veiling voor u georganiseerd waarbij u een heel wagenpark kan veilen. Vraag hiervoor naar onze voorwaarden door te mailen naar info@bva-automotive.com.

Footer BVA Auctions